HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
​​MedWorkS
Minden egy rendszerben
Példa cím
Lorem ipsum

PharmaGlobe gyógyszertári informatikai rendszer 

A PharmaGlobe gyógyszertári program a szakmai és gazdasági funkciók együttes kezelésével támogatja a gyógyszerbeszerzések és felhasználások naprakész menedzselését, folyamatos monitorozását.

A PharmaGlobe gyógyszertári program kórház-, osztály-, gyógyszerforgalmi hely- és akár beteg-szinten is biztosítja, hogy a már rögzített adatok bármikor, lekérdezhető formátumban, elszámolási és statisztikai elemzésekre is módot adva előálljanak.

A PharmaGlobe gyógyszertári programban gyógyszer-specifikus alaptörzs van, amely az intézmény gyógyszer bizottsága által karbantartható - a regisztrált törzs mellett.

A rendelések, készletek, felhasználások nyilvántartása és ütemezett pótlási funkciók, - adatkapcsolatok a gazdasági modulokkal, statisztikák, elemzések készítésének lehetősége, valamint a minőségbiztosítás támogatása is biztosított a PharmaGlobe program által.

Az osztályok gyógyszer kéréseinek nyilvántartása akár beteg-szinten is megoldott.

A gyógyszertár készlete a gyógyszermozgásoknak megfelelően növekszik, illetve csökken. A PharmaGlobe program által biztosított funkciók segítségével a tényleges gyógyszertári raktárkészlet mennyiségben és értékben bármikor, tételesen, napra készen megállapítható.

A PharmaGlobe gyógyszertári program által támogatott főbb funkciók:

  • Gyógyszerkészítmények bevételezésével kapcsolatos feladatok a megrendelés összeállításától az érkeztetésig, a grátiszok, kedvezmények kezelésével
  • Gyógyszerrendelési listák összeállításának támogatása
  • Elektronikus rendelési lehetőség nagykereskedőktől, szállítóktól
  • Tételes nyilvántartás vezetése a gyógyszermozgásokról – az adatok bármikor lekérdezhetők, listázhatók és feldolgozhatók
  • Megrendelések összeállításától a felhasználásig figyelemmel kísérhető az adott gyógyszer szállítójának tender kötelezettsége is. Az elnyert tender alapján készült szerződésben foglaltaknak való megfelelést, illetve nem megfelelő teljesítést kimutatásokkal is alátámasztja a program.
  • Osztályok gyógyszerigényének kiszolgálása a megrendelések fogadásától kezdve a felülvizsgálatokon, engedélyezéseken keresztül az expediálásig.
  • Gyógyszerkészítmények adminisztrációjával, karbantartásával kapcsolatos feladatok, a készítmények és adataiknak teljes körű nyilvántartása, különös tekintettel az egyedileg nyilvántartott készítményekre
  • Gazdálkodási egységek készletfigyelése, keretek menedzselése, folyamatos monitorozása, felülvizsgálata
  • Pénzügyi és Kontrolling rendszer felé történő feladások


A PharmaGlobe programot folyamatosan, a felhasználóink-partnereink igényeinek, valamint a klinikai gyógyszerészet és gyógyszergazdálkodás korszerű követelményeinek megfelelően fejlesztjük és frissítjük.


Unit-dose rendszer 

Minden egészségügyi intézmény számára fontos a költségek racionalizálása, a kiadások láthatóvá tétele, nyomon követése. Az intézeti gyógyszerköltség a mindenkori kiadások 12-15%-át teszik ki. Tapasztalatok szerint, azon intézmények, ahol az intézeti gyógyszertárban történik meg a gyógyszerek betegszintű kiszerelése, le tudták szorítani a gyógyszerköltséget a kiadások 8-10%-ára.

A MedWorkS és PharmaGlobe rendszereink integrált működésének köszönhetően megoldott a betegszintű gyógyszerelés teljes körű nyilvántartása, valamint támogatása. A MedWorkS rendszer biztosítja a betegellátó osztályok gyógyszerelési folyamatainak adminisztrálását, míg a PharmaGlobe rendszer a gyógyszertári folyamatok elektronikus nyilvántartását teszi lehetővé. Ez a megoldás biztosítja az osztályos készletek naprakész nyilvántartását, az osztályos igénylések-kiadások nyomon követését, az adott időszakban felhasznált gyógyszerek mennyiségének, értékének listázását, végül az adott ellátás során a betegre jutó gyógyszerköltség kimutatását.

Milyen előnyöket jelent a Unit-dose rendszer használata?

Teljes körűen biztosított a gyógyszerek betegszintű dokumentációja

A beteg gyógyszerterápiája gyógyszertől, gyógyszerelési időszaktól függetlenül teljes körűen rögzíthető. A rendszer segíti mind a terápia-alapú, mind a statim készítmények beadásának rögzítését, ezáltal a gyógyszerfelhasználás beteg-szinten nyomon követhető. A betegnek előírt és beadott gyógyszerek a páciens szöveges dokumentációjában is megjeleníthetőek.

Automatizált adminisztratív megoldások

A pontos gyógyszerelés rögzítése adminisztrációs többletmunkával jár, ami a rendszerbe épített automatizált adminisztratív megoldásokkal csökkenthető. Ezért a rendszer az egyes betegeknek rögzített terápiák alapján időszakosan terápiás listákat állít össze, amiből a felhasználó könnyedén osztályos vagy betegszintű igénylést adhat fel a gyógyszertár irányába. A terápialista nemcsak az igénylést, hanem a gyógyszerbeadást is támogatja. 
Az osztályos igénylés a gyógyszertár rendszerében azonnal megjelenik, majd a kiadás az osztályos készletben azonnal jóváírásra kerül. A rögzített gyógyszerfelhasználás az osztályos készletet azonnal fogyasztja, így a naprakész, pillanatnyi osztályos készlet bármikor megtekinthető és ellenőrizhető.

Gyógyszerelés szakmai ellenőrzésének biztosítása

A betegszintű gyógyszerelés megjelenése a gyógyszertárban azt eredményezi, hogy a gyógyszerelést gyógyszertan szakorvos is felügyeli. A gyógyszerész ellenőrzi az adagolást, a gyógyszerkölcsönhatást, szükség esetén gondoskodik a helyettesítő készítmény meghatározásáról.
A kétirányú kommunikáció hatására szorosabbá válik az együttműködés a betegellátó osztályok és a gyógyszertár között.

Gazdasági előnyök

Az elektronikus nyilvántartás csökkenő papírhasználatot eredményez. Az integrált rendszer biztosítja a gyógyszerkeretek szigorú nyilvántartását, kontrollálását. A PharmaGlobe rendszer a mennyiségi adatokhoz pénzügyi adatokat is rendel, így lekérdezhető az osztályoknál megjelenő gyógyszerkészlet, gyógyszerfelhasználás költsége osztályos és beteg-szinten is. A unit-dose rendszernek köszönhetően az osztályokon tárolt gyógyszerkészletek csökkennek. Csökken a feleslegesen osztályra rendelt és tárolt gyógyszermennyiség is. A gyógyszertár az intézmény összes osztálykészletét látja, és ennek köszönhetően a főgyógyszerésznek gyógyszerrendelés előtt lehetősége van ellenőrizni intézeti szinten a készleteket, esetleg az osztályok között áthelyezni egyes készítményeket.