HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
​​MedWorkS
Minden egy rendszerben
Példa cím
Lorem ipsum

MedBakter mikrobiológiai informatikai rendszer 

A MedWorkS rendszer MedBakter modulja olyan egységes, integrált mikrobiológiai, információs és szakértői, adatnyilvántartó és elemző informatikai rendszer, amely kielégíti a mikrobiológia valamennyi szakágának (bakteriológia, mikológia, parazitológia, virológia, molekuláris diagnosztika) adminisztrációs és információs igényeit.

A programban a betegek és a vizsgálatok adatainak rögzítése egyszerű és gyors. A vizsgálatkérések elektronikus úton kerülnek a rendszerbe, és az eredmények és leletek is on-line megtekinthetők a vizsgálatot kérő munkahelyeken. 
A vizsgálati eredmények a MedBakter rendszerben könnyen áttekinthető módon jelennek meg. A szöveges szakmai információk (mikroszkópos eredmények, kiegészítő szakmai információk) előre definiált szövegpanelek felhasználásával állíthatók össze.

A kórokozók azonosítására alkalmazott biokémiai és az antibiotikum-érzékenységi vizsgálatok eredményének rögzítését előre definiált panelek teszik gyorsabbá és egyszerűbbé. Eredmények beírásakor a vizsgálandó antibiotikumok listája automatikusan megjelenik a képernyőn.

A MedBakter automatikusan kontrollálja a rögzített adatokat, szakmailag hibás eredmény esetén figyelmeztető üzenetet küld a felhasználónak, amely nemcsak a hibajelentést, hanem a korrigálására vonatkozó ajánlásokat is tartalmazza. Ez a szolgáltatás minimalizálja a hibás vagy szakmailag értékelhetetlen eredmények rögzítését.

A MedBakter az eredményekből a felhasználó igényei szerint listákat és elemzéseket készít. A modul által szolgáltatott információk fontos támogatást nyújtanak az osztályok epidemiológiai helyzetének folyamatos monitorozásához, az infekciókontroll hatékonyabb végzéséhez. A különböző feladatokhoz (pl. rezisztencia térkép) szükséges, elemzési protokollok előre összeállíthatók, beprogramozhatók és elmenthetők. Az elemzések eredményei táblázatok és diagramok formájában is előállíthatók és exportálhatók.

A programba beépített validálási funkció lehetővé teszi a kimenő eredmények előzetes kontrollját. A validáló orvos a lelet ellenőrzésekor külön ablakban tekintheti meg a beteg korábbi vizsgálati eredményeit és a kémiai eredményeket is.

A program átadja és fogadja a mikrobiológiai laboratóriumokban használt bakteriológiai és szerodiagnosztikai automaták (pl.: ATB, VITEK, MiniBos, ETIMAX, EVOLIS, TKA) munkalistáit, és mérési eredményeit.